Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

DolphinusXXL

14. 2. 2011 18:26
Mám pocit, že ....

... většina lidí si myslí něco jiného http://www.csfd.cz/film/241254-agora/ . A i jiná Vaše tvrzení jsou buď přímo nesmyslná, nebo by se o nich dalo hodně polemizovat, ale uznávám, že to už je záležitost vkusu.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

14. 2. 2011 18:47
Re: Mám pocit, že ....

měl jsem pocit, že autorovi šlo spíše o historickou přesnost, než o nadšené hýkání pseudointelektuálů nad filmem, který se jim zřejmě strefuje do vkusu, takže co si myslí většina z nich je celkem nezajímavé.

relevantnější odkaz:

http://www.imdb.com/title/tt1186830/goofs

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

14. 2. 2011 18:25
přesně tak, multiplexy nasazují průjmové kusy

Několikrát se mi stalo, že nych šel do kina, ale prostě jsem si z nabídky multiplexu nevybral. Problém nejsou ty 200 káčé za lístek, ale fakt, že z nabídky bych si nevybral ani jeden snímek, který bych shlédl i třeba zadarmo. Romantická komedie, tři kreslený nesmysly, nějaké scifi střílečka atd., vše ve slabomyslných schematech Hollywoodu. Kde jsou evropské filmy? Multiplexy jsou ve vleku marketingu americké produkce, nejsem na to zvědavý. A to opravdu nejsem artový fanda, spíš většinový divák. RvRvRv

0 0
možnosti
JB

hendrixx

14. 2. 2011 17:38
Nezlobte se, ale jste trochu mimo

Píšete o klesající zájmu o kina, přitom vloni kina zaznamenala nejvyšší návštěvnost po deseti letech a nejvyšší tržby v historii vůbec! Taky jsme tu zase po čase měli český film s víc než milionem diváků, který nebyl úplně debilní. Nejspíš je u vás přání otcem myšlenky, protože nenacházíte filmy, které by odpovídaly vašemu staromilskému sedmdesátkovému vkusu. Z těch víc než dvouset filmů, které vloni prošly kinama, vytrhujete dva ty zcela bezvýznamné (Souboj titánů, Agora) a na nich se pokoušíte dokazovat platnost svých tezí. Dobrých filmů pro děcka byla také dost - (Toy Story, Megamysl, Já, padouch) a pokud vám americké animáky nekonvenují, Zdeněk Troška už vám veze zase jednu milou hezkou českou pohádečku od srdce, vy zapšklý bubáku.

0 0
možnosti
W

wolowizard

14. 2. 2011 17:33
Příliš vysoké vstupné

150,- Kč mě sice nikterak nezabije, ale za běžný film v multikině to prostě odmítám vydat, protože mám pocit, že je to až moc velká drzost. Proto radši chodím do malého městského kina, vstupné 90,- Kč a dávají tam filmy, které jsou poněkud na úrovni = nepotkám tam bandu puberťáků, co se ještě nenaučili chovat.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

14. 2. 2011 17:13
Pochopitelně...

...že v sedmdesátých letech se chodilo víc do kina. Jednak ta kina byla pomalu na každém rohu a jednak vstupné bylo spíše symbolické. Zkuste dneska říct dítěti "Na, tu máš bůra a běž do kina." ;-)

0 0
možnosti
M

misticjoe

14. 2. 2011 16:39
DivX? Bejvávalo...

Určitý úpadek návštěvnosti kin mohl způsobovat nástup DivX někdy v roce 2001, kdy prostě bylo úžasné ždímat procesor Durona na 700Mhz (ale i na slabších se dalo bez problémů) s DIV3 a čučet na film na monitoru, ale i to postupem času ztratilo své kouzlo a dívat se na 40" LCD na lowres je o oči, HDripy zase často vypadají jak mexická telenovela, která jde přímo z laciné digitální kamery přímo do distribuce a na nějaký post processing není čas (uznávám, někdo má takový obraz rád), což působí dost rušivě.

Narozdíl od autora mám dojem, že výrazná klesající tendence kvality filmů je až v posledních šesti-sedmi letech. Filmů, které opravdu stojí za to se objeví pomálo - tak tři, čtyři kousky do roka. A minimálně půlka, když už ne všechny, se k nám do distribuce stejně nedostane, nebo hodně pozdě.

0 0
možnosti
MH

Mat_Hawk

14. 2. 2011 16:23
ono je to asi souhra víc faktorů

lidé mají víc možností. Oproti sedmdesátým létům - vemte si, kolik filmů bylo od té doby natočeno, kolik je televizních programů, na kterých ty filmy běží. Nebyly telenovely, nebylo tolik přenosů sportovních utkání. Lidé mají dvdčka doma, můžou si pustit co chtějí a kdy chtějí a v dobré kvalitě a v pohodlí domova - nemusí nikam chodit - když jsou unavení, tak to vypnou a přesunou se vedle do pelechu.  Jsou rodiny, a není jich zrovna málo, pro které je 150 Kč za lístek příliš moc na to, aby chodili do kina na kdejakou blbost jen tak zabít čas. Kino je fajn, ale nijak bych ho neglorifikovala. Je to jen jeden ze způsobí, jak do sebe nasoukat nějaké audiovizuální dílo, kus zábavního průmyslu. Jestli v horizontu třiceti let přežije jako masovka nebo se z něj stane okrajová záležitost pro nadšence, to ukáže poptávka ruku v ruce s dostupnou technikou.

0 0
možnosti
TB

Nick99

14. 2. 2011 16:22
Tak nevím

Po přečtení vašeho článku by mě vážně zajímalo, jaký film tedy považujete za dobrý a "vhodný pro vaší věkovou skupinu" .. ??

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

14. 2. 2011 16:00
Někde jsem četl, že za to může i fakt,

... že dříve těch filmů bylo jaksi méně. Kolik filmů má premiéru v USA v 1 týdnu? 10? 20? "Není to trochu MOC, Antone Pavloviči?" :-P

0 0
možnosti
P

petrpetrpetrpetr

14. 2. 2011 16:40
Re: Někde jsem četl, že za to může i fakt,

Dříve bylo v kinech filmů daleko víc. Dnes se jich sice točí více, ale do široké distribuce se nedostanou. Do české distribuce se navíc dostane ještě menší procento. Průměrně jde do široké distribuce v českých kinech kolem 20ti filmů měsíčně z čehož je tak 15 amerických studiových. A ani v USA nemá v široké distribuci premiéru 20 filmů. Je spousta lokálních premiér nezávislých filmů v pár kinech, ale z těch se málokkterý dostane do široké distribuce. Dříve, když ještě nebyla televize tak rozšířená, tak chodilo do kin mnohem víc filmů (v USA)

0 0
možnosti
JSV

Joye se vrátil

14. 2. 2011 15:45
Na nějaký kino kašlu, ani filmy nestahuju

není čas ani chuť, prostě si počkám, dřív či později to stejně uvidím v televizi....

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2270x
Redaktor, novinář, miniscenárista...