Diskuse

Svět, kde informace už nejsou informacemi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mind The Gap

11. 8. 2011 1:43
.

Cau Honzo, mas naprostou pravdu, casto si vzpominam, jak Mirek R. ucil o kvalite novinarske prace o tom, jak je treba delat kvalitni zurnalistiku a u zprav si veci overovat z vic zdroju. To uz ted neplati, dnes spousta novin nema za vzor The Economist a IHT, jako kdysi na jednom nejmenovanem portalu, ale naopak bere zpravy z blogu, ktere jen prezvejka do "radoby" redakcniho clanku. Nedavno jsem o tom psal taky http://kram.blog.idnes.cz/c/184706/Blogova-pravda-vs-novinari.html

0 0
možnosti

laduk

11. 8. 2011 0:27
hm..

Špatnej nadpis, pořád jsou to informace ale povrchní a chybné, zrovna tak zpracování příspěvku. Napište to znova s nějakou myšlenkou a závěrem, téma je správně. :-) Dneska jsem viděl na ČT2 to nemehlo Železnýho jak pořád diskutuje o zrušení stravenek, což je typická chyba (jedna z mnoha, pouze křiklavější) těch rychlokvašek, protože o "rušení stravenek státem" se opravdu nejedná.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

10. 8. 2011 19:09
Mizerné informace byly odjakživa

A troufal bych si spekulovat o tom, že špatná kvalita informací stála za vznikem většiny náboženství.

-

Jak šel čas, lidé se naučili informace ověřovat. A naučili se i úmyslnými dezinformacemi získávat prospěch. Dnes je díky internetu větší možnost ověřovat informace. Dříve jsme často novinám věřili, protože to byl jediný zdroj informací. Dnes je pod každým článkem diskuze (články bez diskuze se snažím nečíst) ve které se dají najít nejen názory čtenářů, ale i odkazy na jiná zpracování tématu nebo na související či doplňující informace. Takže pokud nejsme líní a chceme si informaci ověřit, je to mnohem snazší než kdykoli předtím.

0 0
možnosti

honajz

10. 8. 2011 19:30
Re: Mizerné informace byly odjakživa

S tím si dovolím nesouhlasit. Děláte z internetu všemocné a neomylné médium. Schválně, jestli na něm najdete životopis Václava Klause z před roku 1989. Nebo jak dlouho přesně byl Václav II. internován v Berlíně, a jak dlouho ve Špandavě. Naopak - internet často slouží k dezinformacím všeho druhu. Ve stylu hesla koho server používáš, toho píseň zpívej.

0 0
možnosti

Ewka_

10. 8. 2011 19:03
Díky za článek

Tak na to se nedá říct nic víc než R^ díky za dost dobrý článek ;-)

0 0
možnosti