Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

HrubesaMares

14. 2. 2011 15:43
Autor jeste nezminil

ze v kine musi normalne vychovany clovek snest prvnipulhodinu otravnych reklam, upoutavek, apelu na nekradeni filmu, opet reklam, dalsich upoutavek nez se konecne docka kyzeneho zazitku...

0 0
možnosti
ZIH

zatelefonovat Iljovi Hurníkovi

14. 2. 2011 15:44
Re: Autor jeste nezminil

;-DR^

0 0
možnosti
JJ

doublejay

14. 2. 2011 15:29
Já bych i do kina šel (a chodím)

ale než se rozhoupu, tak už to nedávaj a na DVD to ještě není.....

0 0
možnosti

oldiess

14. 2. 2011 15:47
Re: Já bych i do kina šel (a chodím)

To je fakt, chtěli jsme na Crazy heart a hned to bylo pryč

0 0
možnosti
MK

sarumánek

14. 2. 2011 15:24
vedle jak ta jedle

Samozřejmě, že největší vliv na návštěvnost kin MÁ možnost vidět je doma zadarmo + vysoké vstupné. Kolik rodin raději dá cca 500-700 korun za lístky do multikina, když může totéž vidět v super kvalitě doma na plazmě zcela zdarma? Pouze u velkovýpravných spektáklů nabízejících "pastvu pro oči" i uši se vyplatí jednou za čas ty peníze obětovat (Avatar, Pán Prstenů apod.). Pokud jde o úvahu "točí se málo dobrých filmů", ta je poměrně humorná. Autor si plete vlastní vkus s dokazatelnými čísly o návštěvnosti a výdělku. Nikdy filmy nevydělávaly tolik jako v posledním desetiletí a nechodilo na ně tolik diváků. Zkuste se raději podívat na desítku letošních kandidátů na Oscara než začnete něco plkat o nedostatku kvalitních filmů pro publikum nad 30 let. King´s Speech, který toho Oscara nakonec asi získá je snad pro puberťáky? Nicméně i tady vycházejí studia z čísel, která jim jasně říkají, že filmy, které nazaujmou mladého diváka budou mít slabší návštěvnost - mladí holt chodí do kina nejvíce.

0 0
možnosti
MH

HrubesaMares

14. 2. 2011 15:40
Re: vedle jak ta jedle

Cisla jsou jedna vec, kvalita druha - obvykle nesouvisejici. Presne jak pisete - studia holt dneska cili na teenagery, kteri si jeste na kvalitu tolik nepotrpi. Ja do kina chodi opravdu vyjimecne, protoze proste neni na co. Holt nemam teenagersky vkus.

0 0
možnosti
R

rebe-reb

14. 2. 2011 15:18
Cca před pěti léty byla ve filmu scéna,

kde hlavní hrdina drží za ruku hlavní hrdinku, utíkají po letištní ploše před helikoptérou, ze které na ně bylo stříleno z těžkého kulometu. Utekli!

Stejně, jako já z kina.

0 0
možnosti
JB

koga

14. 2. 2011 15:05
Chodím, ale málo

tak jednou za měsíc, v lepším případě. Vysoká cena, za kvalitu ji dám, ale ne v multikině. Ve většině sálu např. na Zličíně tam odporně vzadu vrčí promítačka a co nejvíce vzadu sedět musím. Většina filmů, a to i dobrých není dabována. To by obecně nevadilo, ale sálky jsu malé, i když sedím vzadu, ne vždy obsáhnu celé titulky, takže z poloviny děje mám prd a utahané oči. Dnešní angličtině, přiznejme si, už moc rozumět není. Takže multikina, ty pračky na "zábavu", adije, i s vašimi předraženými Colami a popcorny pro pubescenty

0 0
možnosti
VK

Vedoucí kolotočář

14. 2. 2011 14:48
Ani ne tak Divxy jako X264 ripy 1080p...

Kvalita je fantasticka na LCD televizi, kino ztraci vyznam (ne ze by ho nekdy melo). Kino je rizikova investice. Vetsinou vas nekdo obtezuje a rusi. Mladi lide se hihnaji, prohlizeji si facebooky na mobilech pri promitani filmu, vlastne ani nevim, proc do kina lezou. Naposledy jsem byl v kine na Avatarovi, proste slatanina, ale kazdy mi rikal, musis na to jit, je to bomba. Zazitek mne docela vylecil z umyslu navstivit kino kdykoliv v budoucnu. Behem produkce spousta kecu lidi okolo v sale, susteni pytliku s nejakym zradlem co si uhrovati mladici pritahli z buface, krupky, uchichtavani, dve mladicke divenky v rade prede mnou neustale hykaly pri sebemensim duvodu pri sledovani filmu, smrad (ti mladi lide se snad vubec nemyjou od doby, co prisel Facebook na svet...). Takze Avatara jsem si potom jeste doma sosnul z netu, X264 DXVA ripanek, kvalita, posusnanicko na 50" televizi, co mame doma. Jinak kino by bylo super, kdyby do nej chodili lidi a ne zvirata.

0 0
možnosti
TK

piErcE

14. 2. 2011 14:55
Re: Ani ne tak Divxy jako X264 ripy 1080p...

proboha to je ale kravina.. sebelepsi rip se sebelepsim zvukem nenahradi prozitek z kina.

jasne, ripy stahuju taky, ale do kina chodim porad, protoze kino je kino , a domaci kino, i kdyz s repro 10+56 to proste nenahradi.

takze ucel to splnilo, pochlubil ses, ze mas doma 50" LCD (tedy, ze ho maji rodice), ale to je tak asi jedina informacni hodnota.

0 0
možnosti
D

dampfer

14. 2. 2011 14:48
Zdá se

že by bylo velmi rozumné podporu vzniku slovensko-českých filmů snížit na polovinu, podezírám tvůrce českých limonád, že jediným důvodem natáčení jsou horentní platy, nic jiného. Jsou to jenom dlouhé reklamy.

0 0
možnosti
MH

HrubesaMares

14. 2. 2011 15:45
Re: Zdá se

Souhlas. U 3/4 ceskych filmu posledni doby by se nestalo vubec nic, kdyby nevznikly Rv

0 0
možnosti
V

vsamotar

14. 2. 2011 14:36
Piráti...

Trochu za to internet může. A hlavním problémem je dle mého marketing. Když třeba u nás má film premiérů měsíc i víc po uvedení v USA a když to jde u nás do kin, je už na netu DVD rip... :-/

Filmy nestahuju do kina nechodíme. Je to příšerně drahé. Za rok za dva se dají filmy koupit na DVD za 100 Kč, tak proč zybtečně utrácet? Je to jako kupovat nové auto místo ojetiny. Než vyjedete z prodejny, už má to auto o 10% nižší hodnotu.

Navíc jít do kina je taky taková sázka do loterie, protože jediné informace o filmu máte zprostředkovaně. Ať už z internetových hodnocení a diskuzí, či z traileru, který často řekne moc málo a zdeformovaně, či obsahuje jediné scény, které ve filmu za něco stojí...

0 0
možnosti
S

sasena

14. 2. 2011 15:02
Re: Piráti...

Pro mě bývá většinou záruka režisér a někteří herci, protože u nich mám 98% jistotu, že by do nějaké slaboty nešli. Chce to jen trochu sledovat, co se ve světe filmu děje.

0 0
možnosti
JP

pirna

14. 2. 2011 14:23
Výborný blog

Pane Lipšanský karma velká jak tunel Blanka! Výborně napsané, píšete mi z duše. 

0 0
možnosti
S

sasena

14. 2. 2011 14:09
Je to jinak

lidi jsou taky líní nebo jim je líto "vyhodit" 150,-Kč za kino, když to můžou třeba prokouřit. A právě včera jsem v kině viděla film 127 hodin, který mě hodně vzal. Je mi 52 a do kina jezdím se svými potomky a jejich kamarády, takže to, co se mi líbí, asi nemá moc co dělat s věkem. Stejně, jako nikdy nebudu poslouchat dechovku jen proto, že jsem stará. Pár filmů, které stojí za to vidět v kině, se každý rok najde. A stejně na ně lidi nepůjdou, protože jsou líní atd.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2270x
Redaktor, novinář, miniscenárista...