Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

redneck Mike, Mississippi

22. 5. 2009 3:01
Autore, o ktere Americe pisete, ...???

Urcite ne o te, ve ktere uz ziji s prestavkami uz peknych par desitek let. Mate pravdu v jednom - takova neucta k zakonum jaka je v Cesku snad neni v zadne jine zemi. Pouzivani blinkru apod neni uzakoneno v zadnem state, to o tech psech muze snad byt nejaka mistni vyhlaska v nejake bezvyznamne county. No a s tim alkoholem na verejnosti pravda sice je, ale to s tim pitim z flasky z pytliku, to jste videl v Drsnem Harrym, nee... Chctel bych videt, jak dlouho by trvalo, nez byste se octl v jailu, pokud byste to zkousel...

0 0
možnosti

Prickrose

22. 5. 2009 3:16
Re: Autore, o ktere Americe pisete, ...???

Kdyby jste byl pejskar, tak by jste vedel, ze ASPCA vam nebude adoptovat psa do te doby nez s vami provedou dukladne interview a nezjisti, ze jste ten spravny kandidat na pejskare. Jestli zijete mimo stat, kde chcete psa adopotovat, tak mate smulu. Chteji vas mit v dohledu. Zvirata v USA maji vetsi prava nez lidi v CR.;-D;-D

0 0
možnosti

5alfa

21. 5. 2009 20:26
S tím blinkrem a pruhem

bych to v USA moc nehrotil. Něco jsem se tam najezdil v mnoha státech, v té době ještě bez navigace a tak opouštět pruh a na poslední chvíli zjistit že chci jet tam a ne tady - to bylo na denním pořádku.

Zastavili mne jen jednou a ještě policista poznal, že jsem bludil a ne zločinec a nebyl ani zlý ani nechtěl nakonec pokutu.

0 0
možnosti

zdeseny obcan

21. 5. 2009 21:23
Re: S tím blinkrem a pruhem

Panu autorovi se prasi od huby. Kuprikladu v Kalifornii je (nebo aspon pred casem bylo) pouziti blinkru pro zmene pruhu velmi doporucovane ale nikoliv povinne.

0 0
možnosti

POToole

21. 5. 2009 20:22
Tak tomu,

co pisete o USA jsem se docela od srdce zasmala... ;-D Vim, ze jsou nektere staty se "zajimavymi" zakony, ale tak nepiste, ze to plati pro cele USA, to je nesmysl. V mem state lide kouri na zastavkach, piji na verejnosti, neblikaji, prejizdeji z pruhu do pruhu a kdyz si porizuji domaci zviratko, tak na zadne psychotesty vazne nemusi! :-) Jo, a bezdomovci se zasadne stahuji do stredu mesta, protoze tam nejvic vyzebraji!

Co je tu ale jine jsou siroke, prehledne silnice, dobre znacene a v dobrem stavu (i po zime), a vetsina ridicu je slusna a ohleduplna...;-)

0 0
možnosti

Wendolene

21. 5. 2009 20:51
Re: Tak tomu,

ano, to je take vse, k cemu clanek je - k zasmani. :-)

0 0
možnosti

zdendalbc

21. 5. 2009 20:18
Z toho jde mráz po zádech,

tohoto bych se u nás tedy opravdu nechtěl dožít, krom toho, že to tak určitě není ani (všude) v USA...

0 0
možnosti

POToole

21. 5. 2009 20:23
Re: Z toho jde mráz po zádech,

Opravdu neni, verte mi, ziji tu uz 16 let...

0 0
možnosti

Prickrose

21. 5. 2009 17:07
Autor ma pravdu.

v tom, ze po 40 letech totality, Cesi maji zkreslenou predstavu o demokracii. Pro mnohe, dekmokracie predstavuje absolutni svobodu. Nedodrzovani dopravnich pravidel, neuklizeni po svem pejskovi nebo koureni na zastavce, je ale velice slaby caj proti svovode, kterou nektere skupiny lidi maji v utiskovani minorit. To je daleko serioznejsi prestupek  a anomalie v Ceske demokracii nez nejake piti alkoholu na verejnosti.

0 0
možnosti

Wendolene

21. 5. 2009 20:07
Re: Autor ma pravdu.

Prosim vas, Ruzenko, jinde na svete mimo Cesko lide kouri na zastavkach, nedodrzuji pravidla, neuklizeji po psech a jsou rasisti, snobi ci burani, nehazejte vsechno na Cechy. I v te vasi vysnene Kanade je pekny neporadek....

0 0
možnosti

Kmet na Razgrad

21. 5. 2009 16:36
Dokument

Viděl jsem nějaký britský dokument, jeden díl z obsáhlejší série. Opilý řidič vjel na chodník v obytné zóně a svým zabil staršího muže. Dostal pokutu 200 GBP. Určitě výjimka, ale o britském právním systému vypovídá ledacos.:-©

0 0
možnosti

Kmet na Razgrad

21. 5. 2009 16:37
Re: Dokument

Svým autem.;-)

0 0
možnosti

misslonely

21. 5. 2009 14:58
dodržování zákonů

mě spíše vrtá hlavou, že všude v civilizovaném světě je dodržování zákonů běžná věc a kdo je nedodržuje, si to odskáče. u nás je king ten, co zákon obejde, chlubí se s tím a ti blbečkové, co je dodržují jsou k smíchu

0 0
možnosti

Wendolene

21. 5. 2009 15:51
Re: dodržování zákonů

Jasne, v ostatnich zemich mimo CR nikdo nepodvadi, nekrade, nevrazdi ...Jenom ti zli Cesi:-)

0 0
možnosti

Wendolene

21. 5. 2009 14:39
Mily zlaty, kdepak jste dotycne veci vycetl?

Vzdyt kazdy stat ma uplne jine zakony v USA. Psa si porizuje hodne lidi , neni treba nic schvalovat. Spousta lidi po nich neuklizi, sice jsou pokuty sem a tam, ale nikdo nesleduje, zda si dotycny pejskar sbira exkrement ci ne.  Blinkry spousta lidi na krizovatce ci jinde nepouziva. Co se tyce prechodu,vetsina USA tolik prechodu nema, ono tech chodcu totiz ani tolik neni :-) Neni tvrde postihovano nenoseni pasu, natoz technicky stav vozidla. Popijeni alkoholu na verejnosti je mozne, kdyz mate alkohol ozdobne zabalen v onom znamem hnedem papirovem pytliku v nekterych statech,  ale neni to veliky prestupek. 

0 0
možnosti

windystreet

21. 5. 2009 14:38
Snuzka lzi a vymyslu soudruhu!!!

Koureni na zastavkach? V US neni tak vyvinuta verejna doprava jako v Evrope. Jsou mesta kde nejezdi temer zadna hromadna doprava mimo velkych mest. A jak to zase souvisi s tou Vasi vizi o demokracii? Spis me to prijde jako zly sen George Orwella. Kuraci v US proste kouri a kourit budou na verejnych mistech i jinde a zase je to stat od statu jine. V nekterych statech se jeste smi kourit i v hospodach. Krome toho jsem nevidel ceduli na zastavkach o zakazu koureni.  Prosim Vas byl jste vubec v US? Kdyz to ctu tak si pripadam jako kdyz ctu Karla Maye! To s temi bezdomovci je dalsi lez a vymysl! Pro bezdomovce maji v US Azylove domy, ale to neznamena, ze se bezdomovci nepotuluji po meste apod. A bezdomovcu v US v dnesni dobe pribyva kazdym dnem diky te Vasi demokracii s centralnim planovanim. Jestli si myslite, ze demokracie je neco co ma byt vynutitene statem ci uredniky tak jste skvele pripraven na budouctnost. Pravdepodobne se Vam libil svet ve kterem zil Winston Smith v Orwellove 1984.

0 0
možnosti

Wendolene

21. 5. 2009 14:41
Re: Snuzka lzi a vymyslu soudruhu!!!

v nekterych mestech jsou  plne parky a centra bezdomovci, ne vsichni vyuzivaji asylove domy.Koureni je stale dovoleno, vetsina restauraci ma kuracke a nekuracke zony.;-)

0 0
možnosti

windystreet

21. 5. 2009 14:24
Snuzka lzi a vymyslu soudruhu!!!

To s temi psy myslite vazne? A tomu rikate svobodna zeme??? Kdyz si ani nemuzuu poridit psa jakeho chci? Krome toho to zase neni zadna pravda nevim kam na to chodite nebo zijete v nakem miste, kde uz lide ztratili uplne veskera prava a svobody! Tohle to je demokracie v ktere chcete zit? To chcete, aby Vas urednici buzerovali a za kazdou hloupost chodili k Vam domu jestli Vas pes nahodou nema prujem tak mu vystavi STOP na prochazky?? Znam nekolik majitelu psu a o zadnych socialkach jsem neslysel ani o zadnych ponizujicich procedurach pri koupi psa. To ze americane pri venceni psu po nich uklizi je pravda, ale to nema s demokracii nic spolecneho to je zodpovednost kazdeho majitele psa.  S pitim na verejnosti si nikdo hlavu nedela a zase jak to souvisi s demokracii? Pit alkohol v US na verejnosti je v nekterych statech prestupek nekde se to toleruje kdyz flaska je zabalena v sacku. Ale to vubec neznamena, ze se v US nepije ba naopak v US je alkohol velice popularni spolecenska droga.

0 0
možnosti

zdeseny obcan

21. 5. 2009 21:29
Re: Snuzka lzi a vymyslu soudruhu!!!

Ne, s temi psy je to nesmysl, prinejmensim v Kalifornii. S koncentrakem za neblikani jakbysmet. Autor je docela obycejny lhar.

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2270x
Redaktor, novinář, miniscenárista...